Sisteme de detectie a scaparilor de gaze

Echipamentele de protectie sunt importate din Italia sunt formate din senzori si electrovalve si sunt obligatorii in imobilele cu consumatori de tip masina aragaz si/sau alte aparate cu flacara libera.

Rolul pe care fiecare dintre componentele echipamentului il are, este de importanta maxima pentru siguranta dvs. si a persoanelor din jur astfel incat senzorul de gaze este special conceput pentru detectarea scurgerilor de gaze emanate de focurile instalate indiferent de cantitatea acestora, iar electrovalva intrerupe automat (chiar si in lipsa dvs.) furnizarea cu gaze, de la iesirea din contorul fiscal pana la consumatorii din imobil. Pentru realimentarea cu combustibil gazos, nu este necesara interventia personalului de specialitate ci doar urmarea catorva aspecte dupa care puteti actiona butonul montat pe electrovalva:
– aerisirea incaperilor
– nu aprindeti focuri pana nu s-a aerisit (chibrituri,brichete sau alte surse)
– nu actionati intrerupatoarele si aparatele electrice pana nu s-a aerisit

Pozitionarea senzorilor de gaz metan

Detectorul de gaz metan se va instala in incaperea unde exista cea mai mare probabilitate de aparitie a scaparilor de gaze, deasupra zonelor cu posibile scapari de gaze si langa nivelul plafonului (in mod normal la 0,3 m de tavan), intr-un loc unde curentii de aer nu sunt opriti de obstacole (obiectele de mobilier, etc.)

Caracteristici si avantaje ale echipamentului de protectie

Electrovalvele sunt facute din aluminiu aliat sau alama, cu o plaja larga pentru conexiuni de intrare/iesire de la DN 10 pana la DN 200. In stare normala de functionare electrovalva nu este alimentata , rezultand o functionare economica. Filtru fin incorporat pentru a preveni imbacsirea cu impuritati a scaunului pistonului, exceptie modelele de alama. Bobina si conectorul DIN sunt prevazute cu garnituri de etansare pentru a evita patrunderea apei si impuritatilor, permitand in siguranta instalarea in aer liber.
Toate componentele valvei sunt proiectate pentru a suporta orice conditii mecanice, chimice si termice care apar la o instalare obisnuita. S-au folosit impregnarea efectiva si tratamentul suprafetelor pentru a creste rezistenta mecanica, etanseitatea si rezistenta la coroziune a componentelor.

Pretul pentru un echipament de protectie format din senzor plus electrovalva porneste de la 400 lei Tva inclus si se poate modifica in functie de dimensiunea si diametrul conductei instalatiei pe care urmeaza a fi instalat.